„В света на старопланинската архитектура“ е образователна програма, която цели да популяризира възрожденската архитектура и традиционното строителство с естествени материали.

Подходяща е както за специалисти в сферата на архитектурата и строителството, така и за студенти и любители. Програмата съдържа два модула – лекционен курс със специализирани теми, посветени на народната архитектура и нейното опазване, практически занимания с традиционни строителни техники и материали. Нов елемент в програмата е теренната обиколка в района, като продължение на лекционната част.

Обучението се провежда от специалисти в сферата на опазване на архитектурното наследство от страната и чужбина, както и майстори с дългогодишен опит в сферата на изграждане и възстановяване на структури от дърво, камък, глина по традиционни методи.

Създатели на проекта са сдружение Мещра и ЕТЪР – Регионален етнографски музей на открито / ETAR – Ethnographic Open Air Museum. От 2017 г. като партньор участва и Камара на архитектите в България (КАБ).

Тази година е V-тото юбилейно издание на програмата и към основните спонсори се присъединяват КАБ – Регионална колегия, гр. Габрово и фирма Рьофикс – България.

Тази година темата на образователната програма е „Стълбата“, където заедно с основни понятия и техники за традиционно строителство с дърво, камък и глина, участниците ще могат да се запознаят и със специфични детайли и елементи на стълбата в народната и възрожденската къща .

Заповядайте!

Такси за участие в лекционния модул и работилница: 07–09 август 2020 г.

Стандартна такса за участие – 146 лв.
Такса за студенти – 92 лв.
Такса за членове на КАБ – 110 лв.
Детски панел – 24 лв.

Краен срок за записване: 20 юли 2020 г.

 

Плащането се извършва чрез превод по Еконт или по банков път

Сметка на ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ НА ОТКРИТО „ЕТЪР“
IBAN BG34 STSA 9300 3110 0257 00,
BIC STSABGSF,
Банка ДСК – Габрово
Основание за плащане: Такса участие в образователна програма  7 – 9 август 2020 г.
Таксата трябва да бъде преведена до 22 юли 2020 г. Броят на местата е ограничен.

Вашите данни за фактура очакваме на: i.tsaneva@etar.bg
+359882600579
Фактурите ще ви бъдат предоставени на място в деня на събитието.

Записване: Анна Александрова
a.alexandrova@etar.bg
+359896603946